Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Mafie politických vyděračů

Je to mafie politických vyděračů. Jinak snad ani není možné zhodnotit brutální nátlakové akce aktivistů, které v poslední době sledujeme po celé republice. Mocnou generaci eko-teroristů, kteří pod pláštěm ochrany životního prostředí bohužel často účelově a velmi cíleně blokovali nejen soukromé developerské projekty, ale také stavby ve veřejném zájmu, aby si pak nechali sprostě zaplatit za ukončení blokád, teď vystřídalo protihazardní hnutí. Jejich boj je však výsměchem demokratickým principům, protikladem slušného chování i seriózní argumentace a urážkou normálních lidí a jejich zdravého rozumu.

Dokud byl boj známých brněnských výrostků o radnicích a jejich právu na regulaci sázkových her, všichni jim rozuměli a možná i tleskali. Ale v okamžiku, kdy se jejich křik změnil v rozsévání účelových lží a budování pocitu strachu z jakéhosi hazardu, jako největšího nepřítele lidstva, ztratilo jejich občanské snažení reálný základ. Navíc čím dál více připomíná manýry zmíněných ekologických teroristů pracujících v zájmu těch, kteří na mediální a společenské eskalaci sporu třeba o sebemenší hloupost vydělají nejvíce, aniž by kdy padlo podezření, že za vším jsou právě jejich peněženky.

 Jsem zděšený z toho, jak se tito aktivisté uchylují k obludnému vydírání obecních zastupitelů. To, co se děje, považuji za znásilnění demokracie. No uznejte sami, že rozpoutávat štvavou kampaň proti jednotlivým obecním zastupitelům, kteří – Bože ochraňuj – právě nezvedli ruku pro kontroverzní nulovou toleranci, je skutečně na pováženou. Obzvláště, když tyto zastupitele, kteří jsou často jinak váženými spoluobčany daného města, přímo nebo nepřímo obviní z korupce. Vyhrožují jim pomstou voličů, od kterých při příštích volbách přeci nemohou dostat ani jeden hlas. A vytvářejí tak doslova totalitní atmosféru, kdy jedině jejich názor je přípustný a kdo má jiný, je automaticky označen za nepřítele lidu, dnes ocejchován nálepkou korupce.

 Díky sociálním sítím a mainstreamovým médiím se protihazardním bojovníkům podařilo vytvořit fikci, že mluví za celou českou veřejnost. Ale realita je zcela jiná. Vždy na jejich velkolepě svolávané happeningy chodí i v metropoli něco kolem 20 kamarádů, aby si mezi sebou poplácali po zádech a řekli si, jak to dělají dobře.

 Ale pozor, nezapomeňte na to, že tito aktivisté přitom myslí pouze na vlastní PR. Jestli vstoupí do politiky, dnes sami nevědí, však ve své zmatečnosti rovnou přiznávají, že být aktivistou je lepší, než být politikem. A aby ne. Aktivista může jen ničit, bořit a lživě kritizovat. Nemusí rozhodovat a nést odpovědnost za svěřený veřejný zájem. Chtěl bych vidět tyto novodobé revolucionáře, jak by se chovali na radnicích, kdyby jejich každodenním chlebem byly starosti kolem zajištění racionálního chodu celé obce či města a trápili by se úvahami, jak vyjít s rozpočtem, kterému propadají daňové příjmy, a přitom nevzít občanům komfort, na který jsou zvyklí.

 Je velmi jednoduché chodit po hospodách, pít Fridex a otvírat si pusu na sociálních sítích. Je jednoduché si ze všeho dělat legraci a vysmívat se oponentům. Pojďte pánové a předveďte, že pro společnost umíte i něco udělat. Nevytvářejte zde fikci aktivismu, který je spásou pro naši společnost. Přestaňte žvanit a radit ostatním, jak to mají dělat po vás. Zvedněte zadky a pojďte pracovat.

 Ale to vy nechcete. A možná se Vám ani nedivím. To byste pak totiž rychle přišli na to, že většina věcí, o kterých jste přesvědčovali veřejnost, jsou holé nesmysly.

Autor: Petr Vrzáň | středa 3.7.2013 9:20 | karma článku: 18,61 | přečteno: 3552x
  • Další články autora

Petr Vrzáň

Drzost nelegálních provozovatelů online loterií nezná mezí

Působí v naší zemi řadu let. Nedodržují přitom zákony a neplatí daně. V českých médiích si často (samozřejmě protizákonně) zadávají reklamní kampaně. Pokuty za jejich zveřejnění ale samozřejmě neplatí -

9.3.2016 v 7:30 | Karma: 7,58 | Přečteno: 342x | Diskuse| Ostatní

Petr Vrzáň

Aktivisté si hrají na experty

K otázce loterií se po delší době znovu vyjádřili na slovo vzatí „experti“. Především Martin Svoboda – někdejší gambler, který své osobní selhání svádí na druhé a jeho kamarád Matěj Hollan, který v Brně dosáhl rozmachu nelegálů.

25.2.2016 v 16:55 | Karma: 12,63 | Přečteno: 931x | Diskuse| Ostatní

Petr Vrzáň

Analýza, jakou svět neviděl...

Jsem překvapen tím, že se v poslední době roztrhl pověstný pytel se samozvanými odborníky. Učebnicovým příkladem je bývalý gambler Martin Svoboda, který v médiích vystupuje z pozice odborníka na problematiku loterií.

29.7.2015 v 11:09 | Karma: 13,76 | Přečteno: 848x | Diskuse| Ostatní

Petr Vrzáň

Poslanec Šarapatka z Úsvitu má zřejmě zatmění

...aneb jak bývalý „hazardník“ vytáhl do boje proti hazardu. Je až dojemné, jak se někteří politici snaží nasbírat politické body a přízeň voličů mediálně atraktivním tématem, jakými jsou v současné době především loterie. Kdekdo se stává „odborníkem“ na tuto problematiku a troufá si o ní psát celé články. Jenže ono to s tou odborností většinou až tak horké není.

3.10.2014 v 12:03 | Karma: 10,65 | Přečteno: 466x | Diskuse| Politika

Petr Vrzáň

Zmatení aktivisté nevědí, co chtějí

Není tomu tak dávno, co se občanští aktivisté pyšnili tím, že se jejich zásluhou podařilo docílit toho, aby si obce mohly na svém území samy regulovat provoz loterií. V čele s Matějem Hollanem opakovali, že obce mají právo si samy rozhodovat o tom, zda na svém území hazard chtějí či nikoliv. Teď je vše jinak a stejní aktivisté se stejným Hollanem v čele naopak tyto pravomoci obcí odsuzují a požadují centrální nastavení pravidel, po kterých dlouhodobě volají i sami provozovatelé.

19.7.2013 v 16:12 | Karma: 11,60 | Přečteno: 756x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1038x
Prezident SPELOS - Sdružení provozovatelů centrálních loterních systémů a dalších her

Seznam rubrik